به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، سعید نمکی درباره آخرین وضعیت شیوع ویروس جهشیافته کرونا در کشور اظهار کرد: ویروس جهشیافته کرونا معروف به کرونای انگلیسی در کل کشور در چرخش است و هفته گذشته گزارشهایی از ابتلا و مرگ و میر به علت ابتلا به این ویروس در استان قزوین و البرز داشتیم.
وزیر بهداشت گفت: روز دوشنبه در استان قزوین و ستاد استانی حاضر شدیم. استاندار و رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین و البرز به دلیل مراودات بین این دوستان حاضر بودند و تصمیمهای خوبی گرفته شد. با کمک و پشتکار همکاران من در دو دانشگاه علوم پزشکی البرز و قزوین و استانداریها امیدواریم این ویروس جهش یافته شیوع بیشتری نداشته باشد.
گرفتاری خوزستان با ویروس انگلیسی
وزیر بهداشت ادامه داد: گرفتاری در استان خوزستان با ویروس جهشیافته کرونا، خواب و خوراک را از همکاران ما گرفته است. ابتدا در شادگان به عنوان اولین کانون و بعد در رامهرز و اهواز و آبادان و قسمتهای جنوب و به خصوص غرب استان خوزستان گرفتاری ایجاد شد. ویروس جهش یافته به مراتب سرکشتر و مهاجمتر از ویروس قبلی کرونا است. برخلاف حرفی که از روز اول انگلیسیها میزدند، این ویروس هم ابتلای بالاتر و هم بیماریزایی و مرگ و میر بیشتری به نسبت ویروس کرونای ووهان به دنیا تحمیل میکند.
نمکی گفت: دیروز استاندار جدید خوزستان نیز جلسه شورای تامین استان را با حضور معاونان وزارت بهداشت برگزار کرد. امروز هم در ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمهای خوبی گرفته شد. همچنین از وزیر کشور به عنوان فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا خواستیم مرزهای کشور به عراق از استانهای غربی مثل کرمانشاه و ایلام هم به سرعت بسته شود. همچنین پروازها به استان خوزستان هم مدیریت میشود.
او افزود: همکاران ما در بیماریابی به شدت کار میکنند. قرار شد رفت و برگشت قسمتهای شمال و شرقی استان خوزستان که گزارشی از آلودگی ویروس جهشیافته نداشته، به سایر بخشها قطع شود. استانهایی مثل هرمزگان، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری و اصفهان معمولا بعد از خیزهای کرونایی خوزستان به شدت گرفتار میشوند و باید مراقب باشند.
نمکی بیان کرد: مردم باید به شدت مراقب باشند. همانطور که پیشبینی میکردیم، در تله ویروس سرکشتری افتادیم اما نباید ایجاد وحشت کند، زیرا تنها راه مقابله با آن فاصلهگذاری و رعایت موارد بهداشتی است. متاسفانه رعایت شیوهنامهها در بسیاری از شهرهای خوزستان به کمتر از ۱۰ درصد رسیده بود. اگر فاصله گذاری رعایت شود، دچار وحشت از شیوع ویروس جهش یافته نمیشویم.
وضعیت تولید و تامین واکسن کرونا
وزیر بهداشت درباره واکسن کرونا هم گفت: پروژههای تولید واکسن کرونا در داخل به خوبی پیش میرود و تلاش میکنیم اثربخشی واکسنهای تولیدی را روی ویروس جهشیافته هم ارزیابی کنیم.
وی ادامه داد: تزریق واکسن «اسپوتنیک وی» را برای ۱۰۰ هزار مورد دیگر نیز در گروههای آسیبپذیر آغاز کردهایم. ۲۵۰ هزار دوز واکسن سینوفارم چین هم از هفته دیگر وارد کشور میشود. واکسنهایی مثل آسترازنکا هم که در سبد کوواکس بود، تا آخر همین ماه میلادی وارد کشور میشوند. واکسنهای دیگری از هند و کره جنوبی هم در دستور کار واردات قرار دارد. امیدواریم واکسیناسیون گروههای آسیبپذیر تا پایان اسفند به اتمام برسد.
نمکی اظهار کرد: یک واکسن هم که با انتقال دانش فنی از کوبا در حال تهیه است. مزیت این واکسن این است که افرادی که قبلا مبتلا به کرونا شدهاند، با تزریق یک دوز از واکسن کوبایی میتوان ایمنی آنها را تحریک کرد تا در برابر ویروس مقاوم شوند.
وزیر بهداشت در پایان تاکید کرد: از مردم عزیزمان میخواهیم که پروتکلهای بهداشتی را رعایت و با نظام سلامت همکاری کنند تا به دام ویروس جهشیافته کووید۱۹ نیفتیم.
نظر شما